15 Ağustos 2011 Pazartesi

Google'da Yükselmek İçin Backlink Yapılandırması ile İlgili Şahsi Görüşlerim

Arkadaşlar bildiğiniz üzere mevcut sitenizin google'da yükselmesinin en büyük faktörlerinden bir tanesi hatta olmazsa olmazı backlinktir. Şimdi siz
- E iyi de bir çok webmaster forumuna baktığımızda linklerin satıldığını görüyoruz o halde ne kadar paran varsa o kadar hızlı yükselirsin!?
diyebilirsiniz ancak bu yanılgıların en büyüklerinden bir tanesidir.
Örneğin 5 k profil backlink aldınız bu sitenize faydalı olacak sanıyorsunuz. Eh ne de olsa 5bin tane forumda siz tavsiye ediliyorsunuz. Evet siz böyle düşünmeye devam ederken muhtemelen google'da sizler için bomb, filtre ya da -60 cezalarından hangisinin sizin için daha uygun olacağını düşünecektir.


Peki o halde biz sitemizin link yapılandırmasını nasıl oluşturacağız. Aslında bu oldukça basit. Fazla uzatmadan konuya geçelim.
Örneğin benim bir film izle sitem var. içerisinde de film izle, yabancı film izle, komedi film izle, türk filmi izle gibi kategoriler var. İlk iş olarak blogspot.com'dan bir tane paravan blog açıyoruz. Açmış olduğumuz mümkünse xyzfilmizle.blogspot.com gibi olsun ki kendi sitemize link verirken içerikdaş olsunlar. sonra buraya günde 1 ya da 2 tane artık elinizden ne kadar geliyorsa makale girin ve video koyun. Makalelerde mümkünse film izlemek ile alakalı olsun. 1 hafta sonra index hızı artacak olan bu blogumuza yavaş yavaş yineliyorum yavaş yavaş ve az miktarda profilbacklink alabilirsiniz. örneğin 15 günde bir 300 - 400 tane.

Ardından yazdığınız makalelerden kendi sitenize link verin. Böylece hem kendi sitenizi riske atmamış olursunuz hemde başka siteler tarafından önerilmiş olan bir site tarafından önerilmenin faydalarını görürsünüz.

Şimdi bana kategorileri neden yazdın o zaman diye soracaksınız :)

Zaten benim içinde önemli olan nokta tamda burası. Ben asla bloglardan anasayfaya kasmam. Ben her zaman şu stratejiyi izlerim. Her kategori için bir blog açarım. Örneğin komik videolar izle kategorisi için; xykomikvideoizle.blogspot.com ve kasmaya başlarım. Her gün girebildiğim kadar içerik girer ve her içerikte bir adet video eklerim. İndexlenmeye başladıktan sonra ise profilbacklink alımlarına başlarım blog için. Bir süre sonra ilgili kategoriye her makalede 2 3 tane link veririm.

Buradaki asıl amaç şu zaten sizler backlink alırken içerikdaş sitelerden linkler alacaksınız ve bunlar muhtemelen ana sayfaya olacak. Ana sayfayı güçlendirirken alt sayfaları güçlendirmek sizlere çok büyük yarar sağlayacaktır. Soru ve Sorunlarnızı konu altından belirtirseniz sevinirim. Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkürler.

6 yorum: