17 Ağustos 2011 Çarşamba

Google Panda Algoritması

   Bilindiği üzere Dünya ve Türkiye'nin tartışılmasız en büyük arama motoru olan google yeni bir algoritma çıkardı bu algoritmanın ismi "panda" algoritması olarak belirlendi.

   Google bu yeni algoritmasında webmasterlara yenilikler sunmakla birlikte bir çok webmaster'ın da canını fazlasıyla yakmış durumda. Kimileri ise yeni gelen bu algoritmadan oldukça memnun. Peki web sitelerinin bu yeni algoritmaya uygun hale gelmesi için yapılması gerekenler nelerdir?

   İşte bu sorunun yanıtı aslında hiçte zor değil. Google artık bizlerden kendisi gibi sadece insanlığa hizmet etmemizi istemiyor. Örnek vermek gerekirse bir site kurayım, botla içerik çekeyim ya da kopyala yapıştır yapayım, ondan sonra içerikdaş sitelerden link alayım yetmedi profil backlink alayım o da yetmedi üstüne bir de imleme yaptırayım yok yok yetmedi bir de hit çektireyim.. Bu yargıların artık hiç bir önemi yok.

   Peki bundan sonra ne yapacağız. Arkadaşlar öncelikle kesinlikle ama kesinlike sitelerde a'dan z'ye her şeye  dikkat edilmeli. Yani sitenin kesinlikle hostu ve google botların yorulmasını sağlayacak şeylerden kaçınmalıyız. Site açıldığında renk değiştiren güller yok efendim patlayan havai fişekler. Dünyanın önde gelen sitelerine bakalım; google, facebook, tweeter bu sitelerin hangisinde animasyon gördünüz? Hiç birinde çünkü bunlar insanlığa faydalı değil göz yoran şeylerdir. Ayrıca google botların siteyi gezinmesini zorlaştırmakla kalmaz aynı zamanda hostu yorar ve gelen ziyaretçininde uzun süre sitenin açılmasını beklerken bu durumdan sıkılmasını ve siteyi hemen terketmesini sağlarsınız.

    Ayrıca bundan sonra öyle "50 kelime yazdım ama özgün!" gibi ifadelerde hiç bir işimize yaramıyor. Google insanlığa faydalı olacak bir makalenin 500 kelimeden fazla olduğunu belirtmekte. Kısacası bundan sonra yazacağımız her içerikte en az 500 kelime kullanmalı, bu içerik bir ya da bir kaç resim ile süslenmeli (Ki bu resimler (thumbnail olarak) eklenmeli ayrıca mümkünse içerik ile ilgili bir videoda kullanılmalıdır. Tabi bunları yaparken içerik ile başlık uyumu, etiketlerin sağlam olması ve eksiksiz yazım kurallarından bahsetmiyorum bile.

    Bu sayede hem insanlara bilgi vermiş oluyoruz. Hem sitemizi çok yormuyoruz hemde google botların ve ziyaretçilerimizin sitemizde rahatlıkla dolaşıp istedikleri bilgileri anında almalarını sağlıyoruz. Özetle; önemli olan para kazanmak değil, insan kazanmak görüşünü benimsiyoruz.

3 yorum: